Workshops
För stora och små
Vi kommer gärna till er arbetsplats och anordnar inspirerande och praktiska workshoppar om byggnaders klimatpåverkan för att ge er en flygande start i arbetet mot mer hållbara byggprocesser. Målgruppen kan vara en ledningsgrupp, en grupp av byggherrar vid stadsutveckling eller kombinationen miljöchef och projektchefer på ett bostadsföretag.
Behovet av kunskapsuppbyggnad är stort
Upphandlingskrav, lagkrav, krav från certifieringssystem och system för klimatneutralitet är några viktiga begrepp och områden som just nu många behöver sätta sig in i. Drivkrafterna för klimatberäkning på byggnadsnivå är stora och alla dessa områden driver mot en klimatneutral byggsektor. Det innebär att aktörer och byggprojekt nu behöver bygga ny kunskap för att hänga med eller kanske till och med driva på utvecklingen och ligga i framkant.
Upplägg för workshoppen
Workshoppen är en halvdag och arrangeras digitalt för mellan tio till femton personer. Olika drivkrafter diskuteras och Byggsektorns miljöberäkningsverktyg används som ett exempel på ett klimatberäkningsverktyg. Upphandling och vad som händer just nu kopplat till införande av klimatkrav presenteras. Efter detta diskuterar vi förutsättningslöst hur klimatarbetet skulle kunna bedrivas i just ert fall. Vår erfarenhet är att just kombinationen av ökad kunskap och efterföljande diskussion ofta ger en mycket bra effekt.
Bygg hållbart, bygg smart - Örebros väg mot klimatneutralitet
År 2030 ska Örebro vara en av 23 klimatneutrala städer i Sverige. Omställningen ska ske genom nya arbetssätt och lösningar och samarbete där ett konkret område är mer hållbart byggande. Ett av stegen för Örebro kommun var att välja Åsa Thrysin från BM (Byggsektorns Miljöberäkningsplattform) för att utbilda kommunen i klimatberäkningar av byggnader, berättar Jan Johansson, projektledare.